Kornelija materiāli konferencē Nutrition & Health

No šī gada 9. līdz 11. decembrim noritēja starptautiskā zinātniskā konference Nutrition & Health, kas šogad tika organizēta videoformātā un LU mājaslapā to varēja klausīties tiešraidē. Tā bija lieliska iespēja starptautiskajai auditorijai ziņot par projekta rezultātiem un kailgraudu miežu šķirnes ‘Kornelija’ tehnoloģiskajām īpašībām un praktisko izmantošanu, iespējām jaunu un veselīgu produktu radīšanā. Tika sagatavoti trīs ziņojumi. Sadaļā „Uzturzinātne” tika ziņots par sešu kailgraudu šķirņu miežu pārslu sagremojamību in vitro apstākļos, sadaļā „Ar veselību saistīti pārtikas produkti” ziņots par diedzētu graudu izmantošanu funkcionālā produktā – augļu-ogu-miežu batoniņu ražošanā, savukārt, sadaļā „Pārtikas kvalitāte un drošība” D.Dancīte ziņoja par kailgraudu miežu ‘Kornelija’ izmantošanas iespējām jogurta ražošanā.

Ar ziņojumiem var iepazīties zemāk!